Powered By Blogger

2011. január 14., péntek

Almás céklaleves recept

Almás céklaleves recept

Hány személyre: 4

» 4 közepes cékla
» 1 alma
» 1 vöröshagyma
» 1,2 l húsleves
» 2 ek. paradicsompüré
» 2 ek. olaj
» 1 dl bor
» 2 dl natúr joghurt
» petrezselyemzöld

A hagymát felkockázzuk, majd olajban megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a céklát, melyet előzőleg meghámozunk és kockákra vágunk. Beletesszük az almát és a paradicsompürét is, majd hozzáöntjük a húslevest. Az egészet kb. 10 percig főzzük, ekkor beleöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és egy órát állni hagyjuk, majd tálalásnál a tetejére tesszük a joghurtot, legvégül pedig petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése