Powered By Blogger

2011. január 1., szombat

Almaleves

Almaleves


Hozzávalók: 3-4 szem alma, csipetnyi só, cukor, fahéj, szegfűszeg, (vagy mézeskalács fűszerkeverék) citromhéj,  tej, liszt (vagy pudingpor)

 

Az almákat meghámozzuk, belsejét kivágjuk és szépen, vékony szeletekre vágjuk. Vizet teszünk fel főni, annyit amennyi a leveshez elég. Sózzuk és cukrozzuk ízlés szerint. A főzővízbe belerakunk ízlés szerinti fűszerkeveréket vagy fahéjat, szegfűszeget, végül, ha megfőtt az alma, besűrítjük, vagy tejfölben és tejben elkevert  liszttel, vagy pedig tejben elkevert vaníliás pudingporral. Citromlével ízesítjük, és kihűtve tálaljuk

.

Nem mindenhol valós a kép 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése