Powered By Blogger

2011. január 1., szombat

Vörös áfonyás sertésborda

Vörös áfonyás sertésborda


Hozzávalók 6 személyre:


6 sertésborda kicsit kiklopfolva 2 csésze friss vagy fagyasztott vörösáfonya (lehet fekete is) 3/4 csésze cukor 1 tk só 1/4 tk õrölt bors kevéske víz

Elkészítése:
Serpenyõben, kevés olajban kicsit pirítsuk át a bordákat, majd itatóssal, szalvétával szedjük le róla a felesleges olajat.
Az áfonyát, a cukrot, a sót és a borsot engedjük fel 1 csésze vízzel, majd a fûszeres, gyümölcsös keverékünket öntsük a hús alá.
Forraljuk fel, majd lassú tûzön kb. 45 perc alatt fõzzük, pároljuk puhára. Idõrõl idõre pótoljuk a távozó vizet.

Nem mindenhol valós a kép 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése