Powered By Blogger

2011. január 1., szombat

Almás-mazsolás rizs

Almás-mazsolás rizs


Hozzávalók:
3 ek vaj
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínű mazsola
1,5 csésze csirkealaplé (lehet leveskockából is)

Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél.
Öntsük rá a csirkealaplevet, forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.

Nem mindenhol valós a kép 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése